Ősszel ismét tudatosan…. Hajóson – a Pincefaluban jártam, sőt ott is aludtam – aludhattam végre és nem rohantam tovább!
Megérte finom borok jó társaság, érdekes pincék , de a csúcs:
Kedves borbarátok , pincelátogató Honfitársaim végre láthattam hogy a hihetetlenül stabil 1000 éves technológiának mi a lényege!
A képeken Önök is láthatják, nem mindennapos eset- hogyan rakják az ívet a szakemberek és mitől lesz szép és tartós ( stabil ) a sok sok tégla
agymás mellett, egymás felett ívelt formában a fejünk felett ………Pedig mint látjuk a pihenő boros hordók felett több méter vastag agyag és lösz található majd, több tonna súlyt képviselve.
Igen, nehéz és szép munka nagy felelősséggel, gratulálok az ismeretlen mesternek – ősszel visszatérek és megnézem a már kész művet,sőt az új hajósi bort is megkóstolom majd
a boltíves pincében.
Ja, csak úgy mellékesen közben 2013. tavaszán elkészült és megjelent a hazai borvidékeinket – benne Hajóst is 3 nyelven bemutató útikönyv a “Magyar Borvidékek”
Bagyinszki Zoltán