Oldalsáv
»
O
l
d
a
l
s
á
v
«
BEKÖSZÖNTŐ
2012.12.22. | Bagyinszki Zoltán

Jól ismerem Bagyinszki Zoltánt. Ha egy témához kell tíz kép, akkor duzzog, hogy az sok, hogy nem biztos, hogy megfelelő időjárás lesz, meg nem is lehet olyan gyorsan elkészíteni, ideje sincs elég, meg még ezer érv …… aztán a megbeszélt időpont előtt elküld tíz helyett harminc nagyszerű képet.

Ilyesmi előtt állunk most is. Boros témájú honlapot tervez, de biztosan ez is több lesz a címben ígérteknél. Hiszen most, amikor a Corvina kiadó 2013-ban megjelenő útikönyvén dolgozunk együtt, amit én írok és ő készíti a fényképeket hozzá, szóval most sem csak a pincészeteket és borászatokat fotózza, hanem mindent, ami még a környék természeti és kulturális értékeit jelentheti. Kértem képet a pincéről és a borászról, kaptam képet ezen kívül a borvidékről, a tájról, a keresztről a szőlőben, a szőlőfürtön átvilágító napsugarakról, meg a környék présházairól stb. stb.

A pedagógus és népművelő mindig előbújik a fotográfus mögül. A jó borokra való figyelem felkeltés mellett nem nehéz megjósolnom, hogy annak ellenére, hogy mindig a borok és a pincék lesznek a középpontban, ott lesz a teljes (borászati szakkifejezésnél maradva) terroir is. Mert mitől egyedi egy bor? Elsősorban a vidék klimatikus és talaj adottságaitól, de az ott élő emberek borászati és gasztronómiai tudásától is. Nincs kétségem, hogy ez utóbbiak is bemutatásra fognak kerülni. Meggyőződésem, hogy a sok szaklap és folyóirat mellett helye van egy olyan nívós, internetes honlapnak is, ahol a bor, a pince, a szőlőskert, a táj, az ember, az ember alkotta művészeti értékek, mind megférnek egymás mellett Bagyinszki Zoltán képein.

Zoli, sok látogatót és sikert kívánok a honlaphoz.

Baráti üdvözlettel: Bede Béla


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

borfokusz.hu
© Pauló Lajos 2013