Oldalsáv
»
O
l
d
a
l
s
á
v
«
A Fotósról
2012.12.22. | Bagyinszki Zoltán

Belső késztetésem volt, – ezt a boros, képorientált honlapot muszáj volt megcsinálnom. Őszintén, örömmel tettem.

Bagyinszki Zoltán vagyok, Magyarországon – Gyula városában élek, a szeretnivaló kisvárosban ahol sajnos csak múltja van a bornak.

Szerencsésnek mondhatom magam- közhely, de a munka és a hobby nálam egyet jelent, ráadásul a családom, gyermekeim is tolerálják, támogatják, segítik dolgaimat- köszönöm Nekik!

Közel 20 éve kezdtem az aktív fotózást, publikálást 100 feletti alkalommal volt kiállításom Budapesten és Magyarország egy – egy városában, továbbá Romániában, Belgiumban, Szlovákiában, Jugoszláviában, Franciaországban, az Amerikai Egyesült Államokban és Lengyelországban. Legutóbbi kiállításom a hazai német-sváb pincék, borászok munkáját, eredményeit, pincekultúráját mutatta be.

A 2009. évben a kulturális miniszter Wlassics Gyula díjjal ismerte el több évtizedes közművelődési tevékenységem. 1998-tól folyamatosan készülnek a könyvek, albumok, DVD-k, szervezem az előadásokat, kiállításokat – népszerűsítve ezzel hazánk kultúráját, valódi értékeit, borkultúráját.

Lásd előző honlapom www.bagyinszki.eu e tartalmas digitális archívumot is tisztelettel ajánlom megtekintésre, ezt már 270.000 látogató megtette!

Sikeres évezredet zártam, illetve nyitottam, hiszen 30 könyv szerzője, társszerzője lehettem. Folyamatosan kattog a fényképezőgépem,” jelzem a félúton már túlvagyok……!” Most fejeztük be a Magyar borvidékek útikönyvének ( Bede Béla és Bagyinszki Zoltán- Corvina kiadó 2. sorozatkötet ) előkészítését- fölkerestem a 22 magyar borvidék fontosabb területeit, szőlőit,városait, pincesorait. Beleszerettem a témába – folytatom a bejárást hiszen óriási a terület, rengeteg az érdekesség. Képorientált formában- az ismeretterjesztés révén szeretném megörvendeztetni a téma kedvelőit.

www.borfókusz.hu / Bagyinszki fotókkal.
Az új, most induló honlapom remélem másképpen – gazdag, állandóan bővülő, reprezentatív képanyaggal mutatja be borkultúránkat, egyenlőre magyarul.

Nem kíván szakmai dolgokba belegabalyodni, mélyebb ismertetőket vállalni azt tegyék a borászok a szakma ismerői. Én bemutatom azt amit, ahogyan láttam, amit észrevettem, ami ott akkor fontos volt számomra. Tehát Bagyinszki fotók segítségével fókuszálok a pincékre, a szőlőkre, a hazai borkultúrára. A mozgást , a kikapcsolódást, a jó bort, egészségükre kívánom, induljanak el és találkozzanak olyan remek emberekkel mint nekem sikerült, kóstoljanak olyan finom borokat itthon mint Én.

2012. Gyula, Bagyinszki Zoltán e boros honlap-szerkesztő fotográfusa


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

borfokusz.hu
© Pauló Lajos 2013